Raakamaito, gouda juusto & kirnuvoi

Kävin Turussa 15.11. perjantaina. Vierailin tietysti jo tutuksi tulleessa Ruohonjuuren kaupassa tällä kertaa mukaani tarttui Voimaruuan merilevä, Living Earth Reishi Coffee Luomu Lakkakääpäkahvi ja mausteita kotitekoiseen glögiin (luomuna tottakai).

Back CameraKävin myös Turun Kauppahallissa (kauppahallin sivut jos haluaa tutustua siellä oleviin liikkeisiin) jossa en olekkaan pitkiin pitkiin aikoihin käynyt! Sinne menolle oli syynsäkin, meinaan Saloniemen Juustolan tuotteet. Kolme asiaa oli listalla raakamaito (kyyttölehmän maitoa). Sisällöltään tämä maito on

Sisältö: pastöroimatonta ja homogenisoimatonta Suomen alkuperäiskarjan raakamaitoa
Rasvaprosentti: 5,5 %. Kaskikansa (maidon nimi)

Itse en ole maidon ystävä ja hieman rehellisesti sanoen ällötti tuo raakamaito sanakin jo itsessään. Sekä tuo rasvaprosentti. Näin mielessäni, että rasva makaa maidon päällä. Kun sitten kotiin pääsin kaasin maitoa hieman lasiin ja jonkin tovin kuluttua uskaltauduin maistamaan. Ooh! Se oli ihme ja kumma rakkautta ensi maistumisella. Join lasillisen maitoa ruuan kanssa! En olisi uskonut, mutta kyllä se maistui. Maito kun on raakaa ja sille ei ole muutoinkaan mitään tehty se sisältää luontaisesti D-vitamiinia ja K2-vitamiinia joka auttaa D:tä imeytymään.

Samaisesta syystä gouda juustoa (työvoitto juuston nimi) ja kirnuvoita ostettiin. Tuo kirnuvoi on merisuolalla suolattu. Aika hyvän makuista! Täytyy mennä uudelleen hakemaan parikin pulloa maitoa jos vaikka saisi nyt sitten tehtyä siitä maidosta jäätelöä mustikoiden ja agave-siirapin kanssa.

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille! Toivotaan hyviä säitä ja hyvää oloa kaikille!

4 kommenttia artikkeliin ”Raakamaito, gouda juusto & kirnuvoi

    • Blogisi on mielenkiintoinen 🙂 Tulen tekemään ihan erillisen kirjoituksen näistä kolmesta kahvista joita juon (se on aloitettu jo) 🙂

  1. Paluuviite: Elämäni aakkoset | Elämän uusi suunta

Jätä kommentti Jenna Peruuta vastaus