Suljettu

Kirjoittaa vain, koska se on helpottavaa. Moni miettii minne purkaisi oloaan ja miten. Monelle keskustelupalstat ja erityisesti facebookin ryhmät ovat paikka päästä avautumaan ja purkamaan oloaan. Se on hyvä ainakin jos ryhmä on oikea ja sieltä saa vertaistukea ja apua. Facebookissa ainakin liikut nimelläsi ja näet ketä ryhmään kuuluu ainakin ne ihmiset näkevät mitä sinä kirjoitat. Turvallista? On ja ei. Ryhmään voi myöhemmin liittyä ihminen jonka et halua näkevän kirjoitustasi. Ryhmäkoot kasvavat kokoajan mikä tietysti on täysin ymmärrettävää.

Otetaan katseluksi asia avoin ryhmä tai suljettu ryhmä. Olen itse facebookissa useammassa ryhmässä ja jokin aika sitten tuli eräässä ryhmässä vastaan mielenkiintoinen teksti. Kysyttiin miksi ryhmä on suljettu kun sieltä on kovin vaikea jakaa tietoa jos ei copy pasteta. Se viesti sai aikaan aikamoisen paska myrskyn ihan suoraan sanoen. Ryhmän aihe liittyi vielä terveyteen ja ihmiset puhuvat siellä hyvinkin suoraan omista ongelmistaan. Jäin itse miettimään tätä asiaa. Olen myös puhunut ryhmässä suht suoraan omista ongelmistani ja se, että joku haluaa jakaa meidän ”ongelmaisten” kirjoituksia vaikka vaik ruoka ohjeita (niinkuin väitti) tuntuu se silti jotenkin sellaiselta, että missä uskaltaa enää sanoa ja mitä. Kuka jakaa sen ja mihin. Itse etsin tietyn aihepiirin ryhmiä jotka on suljettuja ja mielellään vielä joutuu taustansa kertomaan ennen kuin hyväksytään. Tuntuu, että ylläpito välittää ja tuntuu, että voi puhua suorempaa kun ei tarvitse miettiä meneekö ne kaikki näkyviin kaikille ystävilleni. Kaikki ystäväni eivät edes tiedä, että olen sairas. Olisi oikeasti aika ällöttävää jos tieto leviäisi jonkun muun ihmisen mahdollisesti minulle täysin vieraan toimesta kuinka suoleni toimii ja millainen aamu minulla taas olikaan. Koen, että suljettu meinaa sitä, että jokainen ryhmäläinen tietää ja tiedostaa sen, että asiat pidetään sen ryhmän sisällä. Tietysti olen itsekkin puhunut asiasta mm. lääkärin kanssa kun olen saanut toisen oireista ja testeistä jotain ideaa itseni kohdalla, mutta en mene asiaa lääkärille saati omalle seinälleni jakamaan, että Maija Meikäläinen kirjotti/sanoi näin ja näin. Julkiset ryhmät ovat sitä varten, että sieltä voi ja saa tietoa jakaa eteenpäin eikai ne muuten olisi julkisia!

Ja alkuperäiseen jakamis syyhyn palatakseni vielä ruokaohjeita löytyy netti pulollaan! Google on erinomainen esimerkki jota voi käyttää ohjeiden ja tiedon haussa!

Ihanaa keskiviikkoa kaikille ja pidetäänhän suljetut ryhmät suljettuina ilman mitään jakamista?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s