Äitienpäivä leivonnainen

Ei täytekakkua. Ei valmis kakkua. Hetken tuntui, että ei mitään sopivaa. Raakakakkua en halunnut tähän kohtaa alkaa tekemään jotain uutta ja erinlaista kaipasin. Jälleen suuri kiitos Paleokeittiö-blogille. Homma on vielä vaiheessa, mutta tuttu ja maukas mokkapala sai uuden ulottuvuuden paleon myötä. Tai mokkapala ja ”mokkapala” eli paleobrowniet. Hetken aikaa epäilin itseäni ja ongelmien tullessa eteen olin valmis luovuttamaan, mutta pohja on jääkaapissa viilentymässä.

Ensimmäinen ongelma joka kohtasi minut jo alkumetreillä oli batatti. Keittiö vaaka oli ottanut ja lähtenyt jonnekkin erittäin hyvään talteen josta en sitä sitten löytänyt. Katselin silmämääräisesti bataatista sen 150g eli en mene takuisiin, että on niin paljon ollut omassa ohjeessa. Seuraava ongelma oli samaisen bataatin kanssa. Unohdin sen kattilaan (viheltää) ja se ehti jämähtää pohjaan kiinni onneksi ei palanut ja maistettuani ei pahalle maistunut.  Eli bataatti pitää keittää kypsäksi. Itse laitoin keitin veteen hieman suolaa jotta ei vetiselle maistuisi. Seuraavaksi suklaa ja kookosöljy sulatetaan vesihauteessa. Siinnä ei mitään ongelmaa ollutkaan. Kuivat aineet mitataan yhteen astiaan ja sekoitetaan keskenään. Munat ja hunaja vatkataan vaahdoksi. Ongelma minulle (yllätyskö?). Munat oli liian tuoreita ja vatkain selkeästi heikko tehoinen. Siitä ei kovin paksua vaahtoa tullut. Sen jälkeen sulannut suklaa ja kookosöljy kaadetaan kananmunien ja hunajan kanssa samaan ja sekoitetaan yhteen. Jonka jälkeen lisäsin bataatin ja kuivat aineet. Sekoitin hyvin ja laitoin uunivuokaan joka oli vuorattu leivinpaperilla. 160astetta ja itse pidin 30min jonka jälkeen kokeilin sitä hammastikulla ja se oli valmis. Nyt on pohja jääkaapissa viilentymässä.

Pohja:

levyllinen (100 g) vähintään 70% tummaasuklaata
noin 150 g bataattia keitettynä (punnittu raakana)
1/2 dl hunajaa
3 luomumunaa
1/2 dl raakakaakaojauhetta
1 rkl kookosjauhoa
1 rkl kookosöljyä
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl (kalaharin)suolaa

Päällinen on tehty myös odottamaan pohjan viilentymistä. Sen kanssa ei suuremmin ongelmia ollutkaan jos ei lasketa sitä, että en saa syödä sitä sellaisenaan heti, tässä ja nyt. Pohjaakin maistoin raakana ja se oli myös erinomaisen makuista. Bataatti antoi kivan lisän siihen.

1 1/2 kypsää avokadoa
1/2 dl raakakaakaojauhetta
3 rkl hunajaa
1 iso rkl kookosöljyä

Päällisen aineet samaan astiaan ja sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

  

Pohjan viilettyä päällinen levitetään siihen ja koristella voi rouhituilla pähkinöillä, kookoslastuilla tai muulla vastaavalla. Erinomaisen makeaa äitienpäivää ja hyvää sunnuntaita kaikille!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s