Muotitietoinen

Sairastatko kilpirauhas sairautta? Tiesitkö siis olevasi muotitietoinen. Kuinka voikaan ärsyttää tuo sana.. Huomenta Suomi esitti 26.3. Ruokavalio ja hengitys apuna kilpirauhasvaivassa. Haastateltavana Satu Silvo. Haastattelija käytti sanaa muotisairaus kun puhutaan kilpirauhas ongelmista. Voisin omalla kohdalla todeta, että en ihan niin sinut ole asian kanssa vieläkään, että voisin sanoa olevani järin iloinen sanasta muotisairaus.

Todella muodikasta olla vähän väliä väsynyt, itkuinen, uupunut muutoin. Vähän väliä muuttuu mielipide asioista. Hiuksia lähtee, kynnet hajoaa, iho voi pahoin ja nivelet särkee. Todella hienoa olla muotitietoinen. Tiedän, että sitä ei pahalla sanottu, mutta osui korvaan niin selkeän ärsyttävästi.

Miksi sitten tästä on noussut niin iso asia ja tullut muotisairaus? Itse olen sitä mieltä, että kilpirauhas ongelmat ovat vuosien aikana lisääntynyt monestakin syystä, mutta itse suurimpina syyllisinä pidän stressiä. Aina kiire ei ehdi rentoutua, alttius kilpirauhas sairauksiin ja jodin heikko saanti ruuastamme.

Miksi vielä pari vuotta sitten myytiin suolaa jossa ei ole jodia ja tällä hetkellä niihin lisätään jodia? Miksi ihmeessä kun löytyy suoraan suolaa johon ei ole lisätty jodia vaan se on luontaisesti siinnä. Terveellisempi vaihtoehto! Suolasta ei tietenkään saa koko jodi määrää mitä päivässä pitäisi, mutta se olisi hyvä lisä! Itse syön yhä edelleen merilevää jodillisen suolan lisäksi jotta jodi määrä saataisiin kohoamaan. Jodin esiintyminen luonnossa vaihtelee. Jodia saa myös kaaleista, sipulista ja sienistä. Vaikka jodi onkin tärkeä pitää kohtuus pitää tässäkin asiassa. Liiallisella saannilla on myrkytys oireet.

Thyroid sickness? I have hypothyroidism. Finnish program to use the word fashion of the disease.

 

aamupala  / breakfast

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s