4 fobiaa

Neljä fobia eli pelkoa joita itseltäni löytyy.

Akluofobia

Eli pimeänpelko. Yleensä se esiintyy lapsilla, mutta itse en kestä pimeitä huoneita / paikkoja. Kun ulkona on tarpeeksi pimeää pysyn mielummin sisätiloissa. Tutussa paikassa eli kotona yöllä pimeä ei häiritse, mutta vieraissa paikoissa pelkään olla pimeällä.

Akrofobia

Nimestä voi jo päätellä, että kyseessä on korkeanpaikan pelko. Jo ihan tuolille nouseminen voi olla pelon laukaisijana minulla. Tarvitsen jonkun vierelle, että uskallan laskeutua alas. Matka on niin pitkä.. Olen niin korkealla. Olen kerran ollut elämäni aikana lentokoneessa ja se 1,5tuntia oli jotain niin kamalaa. Nousun jälkeen varosin katsomasta mihinkään etten vain näkisi ulos.

Klaustrofobia

Ahtaan paikan kammo. Hissi on sellainen asia mitä mielelläni vältän viimeiseen asti. Kuten muitakin pieniä tiloja tai todella täysnäisiä tiloja joissa on ihmisiä paljon. Kaipaan tilaa ja ilmaa ympärilleni jotta voin olla rauhassa. Tämä on ehkä peloista se helpoin kun voin suurimmaksi osaksi välttää tiettyjä tilanteita helposti.

Astrafobia

Ukkosen pelko. Kesät on ukkosten takia raskasta aikaa. Olen oppinut katsomaan aamusta asti taivaalle säätä ja osaan aika hyvin ennakoida onko ukkonen tulossa ja noin suunnilleen mihin aikaan. Pakenen mielelläni nurkkaan istumaan tai muutoin johonkin ”suojaisaan” paikkaan. Muutaman kerran viime kesänä ukkosti reippaasti ollessani töissä. Tärisin kun en voinut lähteä mihinkään.

Millaisia pelkoja teillä on?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s