3 kahvia jota juon

Tästä vannoutuneesta tee ihmisestä on luomukahvien maistelun jälkeen kuoriutunut oikea kahvi-hiiri näin olen saanut kuulla. Enkä pelkästään kuulla, mutta myös huomata. Sitä jää miettimään, koska olisi hyvä hetki istua alas ja ottaa kupillinen KAHVIA. Kuten nyt kun tätä kirjoittaa. Juon tällä hetkellä kolmea erinlaista suodatinkahvia. Yksi on marketista saatava (tai ainakin meidän Prismassa sitä on) ja kaksi on luontaistuotekaupoista. Mikä sai sitten päänkääntymään kahvin suuntaan? Sain ennen aina kahvista todella pahanolon ja ihan järkyttävän väsymyksen, kyllä väsymyksen se tuntui hullulta kun yleisesti ihmiset puhui, että juovat kahvia ja saavat piristyksen siitä ja minä kahvin juonnin jälkeen olin valmis menemään nukkumaan.

reishikahviEnsimmäinen kahvi kokeiluni oli Living Earth Reishi Coffee Luomu Lakkakääpäkahvi. Kuten jo muutaman kerran olen kahvista puhunut se on vain mieleiseni ja ehdottomasti näistä kolmesta se numero yksi minulle. Hintaa tällä kahvilla on hieman enemmän, mutta se maku ja se fiilis mikä siitä jää juomisen jälkeen on jotain ihanaa.

Reishistä sanotaan, että se on maailman numero yksi lääkinnällinen sieni jolla on uskomattomia terveyttä edistäviä vaikutuksia. Paketin takana kirjoitetaan myös se, että on vatsaystävällinen ja vähempihappoinen. Kahvi on paahdettu Suomessa patentoidulla menetelmällä. Kahvi tuodaan San Juan del Rio Cocon kahvialueelta. Kahvissa on vähemmän torjunta-aineita, koska ne kasvavat 95% varjossa joka vähentää torjunta-aineiden tarvetta. Tätä on saatavana myös espressona sekä kokonaisina papuina.

Tämän jälkeen ei tule sitä normaaliin kahviin verrattua pahoinvointia. Eikä kyllä väsymystä. Tämä antaa sellaisen rentoutuneen, mutta energisen olon. Ja maku on pehmeämpi ei niin kitkerä kuin peruskahvissa. Paketin voi sulkea ja avata uudelleen. Ulkonäöltään paketti on mielestäni kaunis. Tosin tykkään tummista väreistä! Ja eihän tämä mikään koriste esine olekkaan!

watsa-luomuToinen kahvi on Luomu Watsa-Kahwi jota saa ainakin meidän lähi Prismasta. Aikaisempia Watsa-Kahwi ”sisaruksia” en ole maistanut, mutta tätä luomu versiota maistoin. Sitä löytyy tällä hetkellä itse asiassa kaapista. Tässä kahvissa huomasin heti sen puhutun suklaisen vivahteen. Ainakin omaan suuhuni tämäkin on ihan hyvää. Keski- ja Etelä-Amerikan tarkoin valituista kahvisekoituksista tehty tämä kahvi.

Tämä kahvi on ehkä parempi vaihtoehto tarjota vieraille ei niin selkeää eroa kuin tuon reishin kanssa maussa. Myös tällä kahvilla on sama vähähappoinen ominaisuus joka kyllä käy selväksi jo kahvin nimestäkin. Watsa kahwia saa 200g pusseissa ja löytyy ihan ruokakaupoista (ainakin osasta).

Kolmas ja samalla itselle se vähiten houkuttava ja koukuttava vaihtoehto on vahingossa 2294Puhdistamo_pakurikahvitai yllytyksen alaisena (miten niin kokeilun haluinen kun kerran kehutaan?) ostettu kahvi. Kävin Forssan Helokki myymälässä etsimässä josko heillä olisi tuota ensimmäisenä mainittua Reishi kahvia. Eipä ollut… Myyjä näytti Puhdistamon Pakurikahvia ja kertoi itse juoneen sitä ja jotain toista pakuri kahvia (nimi meni ohi…) ja sanoi tämän olevan pehmeämpi ja hänen makuunsa parempi. Mietin hetken kun kotoa kuitenkin löytyy pakuriteetä, että otanko kahvin, mutta jotain kahvia sitä halusi ja uutta haluaa kokeilla joten ostin. Kotona sitten heti maistiaiset kahvista ja sanoisinko pienoinen pettymys. Kahville se maistui, mutta siitä puuttui se jokin mikä olisi tehnyt siitä omaan suuhuni sopivan makuisen. Juotua se tuli ja joskus uudelleenkin ostan ei se sellainen ollut, mutta se ensimmäinen kupillinen ei ollut reaktiolta sellainen ”Apua mä haluun lisää kahvia nyt heti” niinkuin oli tuon Reishin kohdalla. Ostostani en kadu ja uudelleen haluan pakuri kahvia maistaa, mutta jonkun muun valmistajan. Tätä ei myöskään tullut juotu kuin kerran päivässä. Ei jäänyt himoa.

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”3 kahvia jota juon

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s