Anoreksia

Jatketaan raskailla aiheilla edelleen. Elikkäs anoreksia. Kaikki lääkärit joiden luona olen käynyt on huomauttanut kuinka hoikka olen. Tiedostan tämän itsekkin ja näen siitä myös itse vaivaa. Syön ja tällä hetkellä kun tuntuu olevan koko ajan nälkä ni yhä enemmän, mutta paino pysyy tasaisesti samoissa lukemissa.

Pituutta multa löytyy 163cm ja paino on 48-51kg välillä. Kokeilin YLE:n painoindeksi laskuria ja kun painoni on tuo 48kg olen laskurin mukaan ”Olet 0,3 kilon päässä painoindeksin mukaisesta normaalipainosta.” Kaikki tuon yli menevä ni näyttää, että olen pituuteeni nähden normaalipainoinen. En ole enää niin kamalasti stressannut painostani, mutta häiritsee silti kun lääkärit näkevät asiasta vaivaa.

Ensin oma lääkäri ehdotti nätisti, että olen hieman hoikka. Myönsin, että olen pieni kokoinen. Kun sain lähetteen nivelten ja iho ongelmien takia sisätaudeille huomautti sielläkin lääkäri hoikkuudestani. Otin jo asian vastaan, että jaaha molemmat kirjasi asian paperille. Sitten tuli se viimeinen niitti kun päätysin TYKSin allergia lääkärille. Hän kysyi oireita ja kerroin jatkuvasta ruokahalustani ja siitä, että syön. Hetken katseltuaan minua naislääkäri tuumasi, että sinulla on anoreksia. Tuijotin häntä järkyttyneen näköisenä hetken ja tokaisin, että ei minulla ole ongelmaa ruuan suhteen. Tajusin sen jälkeen, että olisi pitänyt asia ehkä toisin ilmaista kun eikös anorektikot nimenomaan kiellä ongelmansa heti.. No onneksi asiasta ei tullut mustaa valkoiselle eli se jäi suulliseksi sanomiseksi.

Järkytyin hieman sitä, kuinka suoraan lääkäri asian ilmaisi. Ei mitään varotuksia tai pehmennystä asialle vaan töks anorektikko ja piste. Ihme, että en saanut lähetettä mihinkään ravintoterapeutille tms. Tosin olisin sen tyytyväisenä ottanut vastaan olisi ollut ihan mielenkiintoista keskustella noin yleisesti ruuasta ja siitä mikä heidän mielestä on hyvää ja miten pitäisi syödä, mutta jos jätettäisiin välistä anoreksia.

ihan itse

ihan itse

Lupaan näiden juttujen hieman kevenevän ensiviikon aikana! Esittelen teille silloin yhteistyökumppanin jonka blogini sai! Nyt oikein ihanaa alkavaa viikkoa ja nautitaan niin paljon ku voidaan (oma rajani on +25) näistä lämmöistä joita nyt ollaan saatu!

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Anoreksia

 1. Heippa!

  Eksyin sattumalta blogiisi ja heti aloin miettimään, että oletko miettinyt cfs:n (krooninen väsymysoireyhtymä) mahdollisuutta? Jotenkin tutun kuuloista: mitään ei löydy, pahat yliherkkyydet, jatkuva nälkä eikä liho (= solujen energian puute), sekundäärisesti korkeasti noussut tsh, alhainen ruumiinlämpötila… jne. Tiedän, että itse sairauden nimi kuulostaa todella harhaanjohtavalta, samantien sairauden nimi voisi olla neurologinen sairaus nimeltä X. Kun sairauteen alkaa tutustua tarkemmin, on kyse ihan todellisista fyysisistä jutuista, joista löytyy monia tutkimuksia (mm autonominen hermosto toimii mystisestä syystä epätasapainossa: veri ei kierrä elimistössä normaalilla tavalla, jolloin solut eivät saa happea, aiheutuu oireita…jne). Harmi vaan, että Suomessa ei sairaudesta tehdä tutkimuksia. Onko sinulla esimerkiksi kalpea iho? Monella cfs- sairastajalla näin, koska veri ei kierrä kunnolla. Pahentuuko olosi pidemmällä aikatähtäimellä rasituksesta (aluksi saattaa tuntua hyvälle, mutta pidemmällä aikavälillä pahentaa sairautta)? Näyttävätkö sidekudokset löysiltä?

  Ei ole tarkoitus tyrkyttää mitään ja leikkiä lääkäriä. Olen itse vaan tehnyt elämäni aikana ”köyhänmiehen kandin” kaikista sairauksista (mitään ei koskaan löytynyt eikä löydy, vaikka työkyky on mennyt)ja yrittänyt käydä läpi joka ikisen sairauden läpi, jota esim lääkärit eivät olisi keksineet. Jos kiinnostaa, niin itse olen saanut paljon tietoa esim Facebookin Cfs/Suomi- ryhmästä tai netin cfs- foorumista.

  • Kiitos!

   Olen vasta äskettäis törmännyt cfs:sään ja tutkinut sitä enemmän (hyvin vähän vielä..)

   Mulla on kesälläkin pitkätkalsarit / sukkahousut toisinaan ku palelen ja pidemmän kylmän jakson jälkeen vaikka tulisi +30 ni minä palelen jokusen päivänki ku kroppa ei tunnu tottuvan. Sormet ja erityisesti varpaat on usein valkoiset ja kylmät.

   Olin tässä eräs sunnuntai salilla ihan treeni mielessä. En tehnyt paljoa, mutta olin vielä seuraavana sunnuntaina ihan kipeä..
   Töiden jälkeen tuntuu, että ei jaksa enää mitään. Usein ennen töihin menoa itken vain kun on työ ja tuska saada itsensä liikkeelle kun kroppa huutaa lepoa (siis jos on useampi päivä töitä putkeen)…

   Ei minua haittaa, että näitä ehdotuksia heitetään! Tuntuu, että oma pää niin täynnä kaikkea kamalasta kesyyn ettei tiedä mistä lähtisi liikkeelle. Keskiviikkona soitan lääkäri aikaa ja otan tämänkin puheeksi! Jos vihdoin alkaisi löytyä syitä enemmän ja saisi (ehkä?) mustaa valkoiselle mikä tämän kaiken takana on…

   Täytyykin tutustua noihin facebookin ja foorumin juttuihin 🙂

   Parempaa kesän jatkoa sinne! Ja kiitoksia viestistäsi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s