Maca jauhe

Kirjoitin 13.3. Syömällä terveeksi? kirjoitukseni Siellä kerroin superfoodi jutuistani ja erityisesti Cocovi maca-jauheesta. Olen nyt reilu 3kk syönyt tuota jauhetta (enkä vieläkään osaa käyttää sitä muussa kuin pirtelössä hahah) ja ajattelin avautua sen tuomasta tunteesta enemmänkin.

Olen yleisesti syönyt sen 3viikkoa joka päivä ja viikon tauko. Teho on kuulema parempaa kun pitää taukoja. Edelleenkin huomaan taukoni aikana, että olen selkeästi väsyneempi kuin muutoin vaikka nukun yhä heikosti. Macan pitäisi vaikuttaa krooniseen väsymykseen ja parantaa unen laatua. Tuota unen laatua ni joo kun käytän macaa uneni on syvempää (siis se aika kun nukun) ja kun en käytä näen enemmän painajaisia ja heräilen kesken unien useasti.

Macan pitäisi vähentää stressiä! Tämä on asia jonka allekirjoitan omalla kohdalla täysin. Olen ihminen joka stressaa kaikesta ja kaikista, mutta huomaan olossani selvän muutoksen silloin kun on taukoa macasta. Macan aikana stressaan, mutta se stressin laatu on selkeästi kevyempi ja kuormittaa itseäni vähemmän. Stressin takia voisin syödä isompiakin annoksia ja ilman taukoja, mutta teho on ilmeisesti parempi taukojen kanssa ja mahani ei siedä raakaa macaa enempää kuin ½teelusikkaa kerrallaan. Söin kerran kokeilu mielessä teelusikallisen ja pahoinvointi oli koko päiväinen. Onneksi vain olona ei muutoin, mutta pidempään tätä pohdittuani olen miettinyt, että pitäisi kokeilla kaksi kertaa päivässä tuota puolikasta syödä jos saisi sillä tavalla enemmän syötyä ja jos kekseisi jonkun muunkin keinon syödä macaa kuin pirtelössä aina.

Macaa käytetään myös kilpirauhasvaivojen hoitoon. Tämä on itselläni se suurin syy heti tuon stressin lievityksen jälkeen, miksi macaa oikeastaan syön! Stressi kun lisää kilppari ongelmia ja jodin puutos vaikuttaa siihen myös. Macassa jodia on 520ug / 100g.

Itse koen Macan kuuluvan arkipäivääni vaikka en näiden kuukausien aikana ole vieläkään oppinut tykkäämään sen mausta. Uskon silti sen tehoon. Jos joku haluaa lukea lisää mikä Maca on niin esimerkiksi täällä on hyvä kirjotus macasta. Itse käytän Cocovin macaa, mutta ainakin Voimaruoka ja Puhdistamo tekee maca-jauhetta. Macaa löytyy myös kapselina.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s