Ruoka muuttuu niin minäkin

Ajattelin avautua ruoka muutoksestani täällä blogissa enemmän. En tiedä kuinka paljon lukijat ovat seuranneet eli kuinka tuoreita tapauksia siellä ruudun toisella puolella on, mutta pieni kertaus. Olin kaikki ruokainen vähän syövä marraskuuhun 2013 asti kunnes lääkäri ehdotti kipujen lievitykseen punaisenlihan pois jättämisen. Se ei ollut mikään ongelma kun en ole koskaan erityisemmin ollut lihan ystävä (tai sanottakoon sika/naudan ystävä). En ole ihan varma missä kohtaa mukaan tuli superfoodit ja nyt on jokin aika sitten jäänyt leipä melkein kaikki gluteeni pois. Sanottakoon, että 90% ruokavaliosta on gluteenitonta. Olen sellainen herkuttelija, että ainakaan vielä en pysty hyvästelemään kaupan karkkihyllyä ihan niin kevyesti ja joskus haluan kun tuntuu kaikki nyppivän ni mennä heselle ja syödä kala aterian.

irtokarkit

Mutta juu hieman syventyen asiaan. Ingmariini/oivariini oli aina sellainen luotto rasva leivänpäälle kunnes tuli vastaan tieto mitä ne pahimmillaan voi olla ja silloin muuttui asia. Taloon ei ole sen jälkeen moisia kannettu vaan ihan rehellistä VOI:ta. Hieman kalliimpaa, mutta terveellisempää. Myös kookosöljyä täytyy aina talosta löytyä! Tuo kivaa makua ruokaan ja sopii myös leivälle.

voi

Maitoa on vähennetty ja tilalle on tullut mantelimaito. Kiinnostaisi kokeilla kauramaitoa ja pähkinämaitoa ne on vielä harkinta ja ajatus vaiheessa. Rahkaa sen sijaan on syöty enemmänkin. Siihen on tylsästi lisätty joukkoon vain tuoretta ananasta. Ja jugurtti on nykyään lähes poikkeuksetta Alpron soija jugurttia. Erehdyin kerran kokeilemaan ja se oli rakkautta ensimmäisestä lusikallisesta! Tosin asiaan taisi vaikuttaa se, että olin sotkenut tuohon sekaan makeaa vesimelonia ne antoi ihanan ja raikkaan yhteisen maun! Söin tuota myös ilman mitään seassa ja maistui! Juusto on jäänyt pois ruokailusta paitsi salaattiin laitettava feta tai sinihomejuusto josta en pääse eroon vaikka mikä olisi! Voin syödä koko sinihomejuusto paketin pelkästään kun istun alas ja luen blogeja!

index

Leipä.. Sitä en syö enää kuin pari kertaa kuukaudessa. Jospa nyt tulisi lisättyä kun ostin gluteenitonta leipäjauhoa. Katsotaan kun tämä laskiainen saa aikaiseksi alkaa leipoa. Onnistuu varmaan yhtä hyvin kuin nuo edellisetkin yritykset.. Jotka siis oli kovia ja rupisia *hah* onneksi en kokkikouluun ole koskaan ajatellut mennä!

X170

Salatit ne on lisääntynyt ruokapöydässä. Niiden sekaan tulee yhä enemmän laitettua kaikkea uutta. Kuten pähkinöitä jotka on aina ennen mussutettu pussista suoraan. Myös öljyä on ruvettu lisäämään salaattien sekaan. Asia mitä en osaa laittaa mihinkään ruokaan sekaan, mutta haluaisin on tanko parsa! Miten se voi olla niin vaikeaa? Miten te käytätte sitä ruuan laitossa?

miten tätä käytetään oikein?

miten tätä käytetään oikein?

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s